Over ons

Freelux BV is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van slimme draadloze producten voor lichtregeling en energiebeheer in bestaande en nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen. De producten van Freelux slaan een brug tussen de vaak al aanwezige bekabelde functionaliteit en de gewenste draadloze techniek met extra opties.

Originally Dutch – Vietnam Origin

Freelux is een Nederlands-Vietnamese onderneming. Eigenaar – CTO Andries Pasma, zelf ooit werkzaam bij een installatiebedrijf en bij Philips, startte het bedrijf in 2003 in Nederland en leidt nu in Vietnam de productontwikkeling en productie. Sales & marketing manager Henk de Kroon is gevestigd in Nederland. De Vietnamese productie staat voor kwaliteit tegen een prima prijs – precies hoe Freelux in de markt wil staan!

Freelux in ontwikkeling

Freelux B.V. is al sinds 2003 actief op de Europese installatiemarkt, maar dan vooral als ‘Original Design Manufacturer’, waarbij Freelux als producent, fabrikant en ontwikkelaar zogeheten ODM-producten levert aan verschillende grote internationale afnemers die een private label voeren. Alle Freelux producten worden door de zusterorganisatie Oringe NBC B.V. gedistribueerd.

Vanaf 2022 worden in Nederland voor zakelijke toepassing diverse producten onder merkeigen naam op de markt gebracht. Waaronder het unieke Freelux WIIS® concept, een draadloos productprogramma van schakelaars, dimmers en controllers voor ledverlichting, die ter aanvulling op of uitbreiding van het bestaande merkschakelmateriaal kunnen worden toegepast.

En ook het nieuwe prefab COMeWALL® woonconcept, bestaande uit een prefab combinatie van slimme stopcontacten & een schakelaar voor energie-indicatie en draadloos schakelen.

Naast deze conceptproducten hebben wij ook ‘universele’ kwaliteitsdimmers met/zonder extra features in het assortiment.

Alle producten zijn ons intellectueel eigendom, door ons ontwikkeld en onder aanwezige Nederlandse supervisie in Vietnam geproduceerd.

Freelux WIIS®

Freelux ontwerpt en levert slimme draadloze producten voor lichtregeling. Een onderdeel daarvan is het concept WIIS®, Wireless Intelligent Indoor Solutions. Een kwalitatieve en flexibele oplossing om woningen en gebouwen slimme, extra functionaliteiten te geven, ook ná oplevering van het pand.

Het concept WIIS® bestaat uit twee bouwstenen, een base element en een button module. Je bouwt het base element eenvoudig in de muur in. De button module voegt een intelligente toepassing toe aan je gebouw. Je completeert je WIIS® combinatie met de frames/stijlen/kleuren van vele andere Systeem 55-fabrikanten.

Installatie is een simpele klus. Je plaatst het base element zelfs makkelijk in een bestaande installatie, zonder hak- of breekwerk. De 22 mm inbouwdiepte maakt het eenvoudig om de starre bedrading passend te installeren in elke wandaansluitdoos.

De standalone uitbreidingen van WIIS® bieden zo slimme controls voor ledverlichting, zonder aanpassing van bekabeling, besturingskast of merkgebonden afwerkingsmaterialen. Momenteel leverbaar uit het WIIS® concept zijn verschillende modellen van de Freelux hygiëneschakelaar, fading dimmer en astro-tijdschakelklok.

Freelux WIIS® is

  • draadloos
  • toekomstbestendig
  • eenvoudig in te bouwen
  • flexibel af te werken
  • energie- en kostenbesparend

Freelux

De slimste lichtoplossing voor ieder gebouw

Met Freelux kies je voor een toekomstbestendige, kwalitatieve en flexibele oplossing om jouw verlichting extra functionaliteiten te geven. Snel en effectief, zonder ingrijpende aanpassingen aan je woning of gebouw!