Over ons

Freelux B.V. is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen en het op de markt brengen van innovatieve elektrotechnische producten voor lichtregeling en energiebeheer in woningen en gebouwen.

  • Sinds 2003 zijn wij op de Europese installatiemarkt voornamelijk actief geweest als producent, fabrikant en ontwikkelaar van private label producten voor verschillende grote internationale afnemers.
  • In 2010 in Vietnam gestart met een eigen productontwikkeling en productie met als doel een korte time-to-market en concurrerende prijsstelling.
  • Vanaf 2021 zijn wij weer in Nederland met nieuwe merkeigen producten en concepten voor zakelijke toepassing op de markt gekomen.
  • In 2023 zijn wij begonnen met een eigen webshop om onze unieke producten ook voor consumenten bereikbaar te maken.

De producten van Freelux slaan een solide brug tussen de vaak al aanwezige bekabelde functionaliteit en de gewenste nieuwste draadloze technieken met extra functies. Slim en simpel!

Originally Dutch – Vietnam Origin

Freelux is nu een Nederlands-Vietnamese onderneming  met meer dan 20 jaar ervaring in led- dim topologieën, energie monitors en draadloze protocollen. Eigenaar – CTO Andries Pasma, zelf ooit werkzaam bij een installatiebedrijf en een decennium bij Philips, startte het bedrijf in 2003 in Nederland en leidt vanaf 2010 in Vietnam de productontwikkeling en productie.

Sales & Marketing manager Henk de Kroon is gevestigd in Nederland en is sinds 2021 het aanspreekpunt voor de Nederlandse markt. De eigen Vietnamese productie staat voor kwaliteit tegen een prima prijs – precies hoe Freelux in de markt wil staan!

Onze oplossingen

Freelux producten kunnen uiteenlopend zijn van een standalone consumentenoplossing voor inbraakpreventie of uiteenlopende dimmers tot aan conceptuele toepassingen voor lichtsturing en energiebeheer in woningen of gebouwen.

Productgroepen:

Een breed scala aan ‘gewone’ digitale led-draaidimmers met of zonder extra functiemogelijkheden zoals ingebouwde tijd functies: naloop-, random- en tijdschakelklok/ scènefunctie.

Het gepatenteerde WIIS®-concept, een draadloos productprogramma van schakelaars, dimmers en controllers voor ledverlichting, bestaande uit twee bouwstenen, een base element en een button module. Je bouwt het base element eenvoudig in de muur in. De button module voegt naast de bediening ook naar keuze een intelligente (draadloze) toepassing toe.

Het nieuwe Freelux Home – LUMINOUS® voor het besparen op de conventionele elektrische installatie in woningen door Freelux draadloze wand druk -en draaibedieningen te combineren met slimme bedrade centrale verlichtingspunten, waarmee de flexibiliteit, comfort lichtbediening en het voorbereid zijn op slimme lampen geborgd zijn.

Het in ontwikkeling zijnde COMeWALL® woonconcept, bestaande uit flexibele prefab combinaties van slimme stopcontacten & lichtbedieningen voor energie-indicatie en draadloos schakelen.

Aanverwante producten Sensors & overige waaronder de succesvolle schemerschakelaar set, energiemeters en smartpluggen.

Producten in ontwikkeling aan de hand van marktvragen of toekomstige ontwikkelingen.

Alle producten zijn ons intellectueel eigendom, door ons ontwikkeld en worden in eigen beheer in Vietnam geproduceerd. De distributie wordt verzorgd door zusterorganisatie Oringe NBC B.V.

Partnership

Freelux B.V. is een technologiepartner voor verschillende leveranciers van elektrotechnische oplossingen. Van ondersteuning bij ontwikkeling tot het in opdracht produceren van OEM/ODM producten behoort tot onze expertise.

Veel van onze producten worden door gerenommeerde afnemers onder eigen merk in de DHZ en professionele installatie sector gedistribueerd. Klantspecifieke eisen en wensen worden op effectieve wijze omgezet in betaalbare productoplossingen.

Meerwaarde partnership:

  •    meedenkende technologiepartner voor led-controls;
  •    productontwikkeling in eigen huis;
  •    korte doorlooptijd van fabriek tot aan de klant;
  •    een betere prijs/prestatie verhouding door korte lijnen;
  •    Nederlandse eigenaar met Vietnamese footprint;
  •    levering uit NL magazijn is optioneel.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Contact

Freelux

De slimste lichtoplossing voor ieder gebouw

Met Freelux kies je voor een toekomstbestendige, kwalitatieve en flexibele oplossing om jouw verlichting extra functionaliteiten te geven. Snel en effectief, zonder ingrijpende aanpassingen aan je woning of gebouw!