Freelux Home LUMINOUS®

Freelux Home LUMINOUS®


Of je nu van plan bent om een huis te kopen, bouwen of te renoveren maak dan meteen je verlichting slim met LUMINOUS®.  Je kunt in iedere ruimte de verlichting op een lagere lichtsterkte laten branden wat sfeer verhogend is maar ook een bewoonbare indruk geeft bij afwezigheid, de veiligheid vergroot in het donker en energiebesparend is.  Freelux Home LUMINOUS®  is zeer attractief geprijsd waardoor het zeker bij nieuwbouw en renovatie meer dan loont wanneer de elektrische leidingen naar de schakelaars niet meer nodig zijn en een besparing oplevert.

Stapsgewijze toepassing LUMINOUS®

 

  1. Het L-concept:  Geen vaste lichtschakelaars en leidingen nodig. Bestaat uit draadloze druk- en draaiknop bedieningen in combinatie met een dimmermodule aan het plafond. Voor dit concept kan volstaan worden met een standaard centraaldoosdeksel met 2P kroonsteentje met fase -en nul aansluiting.  Een Freelux centraaldoosdeksel Pre-smart 3P  is handiger door de insteekcontacten i.p.v. onhandige schroefaansluiting bij kroonsteentje.
  2. Het L-hybride-concept: Geheel of gedeeltelijk bedrade woning met de voorbereiding op LUMINOUS® door aanwezige Freelux Centraaldoosdeksel Pre-smart 3P toe te passen met fase, nul -en schakeldraad aansluiting.
    • Met de standaard lichtschakelaar kan een ledlamp ‘Aan-Uit’ worden gedaan via de schakeldraad zonder L-dimmermodule. In een later stadium kan een L-dimmermodule worden aangesloten.
    • Met de standaard lichtschakelaar kan een ledlamp ‘Aan-Uit’ worden gedaan via de schakeldraad met L- dimmermodule. ‘Aan-Uit-Dimmen’ en koppelen op meerdere plekken met de draadloze druk en draaiknop bedieningen. Bij een bestaande lichtschakelaar kan deze worden vervangen door een draadloze of met een 2-voudig frame worden uitgebreid, waarbij de lamp met de schakelaar in de gedimde stand worden aan gedaan terwijl met de draaiknop ernaast de stand kan worden gekozen.

L-concept is ook geschikt voor bestaande woningen mits een fasedraad bij het lichtpunt wordt aangebracht. In oudere woningen steken de draden uit de centraaldoos en is een deksel met aansluiting niet nodig, alleen nieuwbouw.

Knop wel of niet meer ?

 

Ook bij slimme verlichting moet nog steeds, zoals we gewend zijn, een mogelijkheid tot het bedienen op de muur zitten. Een app en voice-control voegt iets toe in het bedienen maar daar mag de gebruikelijke lichtschakelaar of dimmer niet aan ontbreken al was het alleen maar omdat er meerdere bewoners met diverse gebruiken onder hetzelfde dak leven.

Knop

 

Voor de bediening is een draadloze pulsdruk -of draaiknop beschikbaar die op iedere gewenste plaats op de muur aangebracht kan worden. Hiermee kan aan-uit en gedimd worden en zelfs wisselen van wit naar warm/wit en kleur zonder app. LUMINOUS® is uniek doordat gekozen kan worden uit afdekramen van gangbare schakelmateriaal fabricaten.

Multi Knoppen

 

Het vooraf bedenken waar de verlichting van meer dan één plaats bediend zou moeten worden behoort tot het verleden. Neem een pulsdruk -of draaiknop, koppel deze draadloos aan de gewenste lamp en breng deze vervolgens aan op de wand.

Knop, app of stem

 

Het bijzondere aan LUMINOUS® is dat simpele instellingen en het koppelen van de bedieningen aan de dimmermodules zonder app plaats kan vinden. Dit is speciaal zo ontworpen voor bewoners die de bediening niet via, of zelfs geen connectie met, het internet wensen. De verlichting  kan vervolgens wel slim worden gemaakt door het toevoegen van een gateway, hierdoor is het mogelijk de woning te automatiseren en op afstand te bedienen met app en stem.

LED Dimmer

 

Met de LUMINOUS® dimmermodule  ‘kroonsteentje’ maak je iedere dimbare ledlamp slim. De dimmermodule wordt bij of op het plafond tussen de netspanningstoevoer en lamp(snoer) aangesloten. Koppel een of meerdere draadloze pulsdruk -of draaiknop bedieningen aan de dimmer en klaar voor gebruik. Wanneer je een lamp kunt ophangen kun je ook LUMINOUS® toepassen, we hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Meer weten over Freelux Home LUMINOUS®?

Neem contact met ons op. Wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.